Het laatste
nieuws

Woonpark 't Laar logo

Nieuwsberichten

Nieuwsbrief december 2019

Heb je de nieuwsbrief van december gemist? Geen zorgen: je leest 'm hier zo terug

Nieuwsbrief september 2019

Heb je de nieuwsbrief van september gemist? Geen zorgen: je leest 'm hier zo terug

Bouw je eigen droomhuis

Op Woonpark 't Laar woon je in een groene, bosrijke omgeving met het strand en de duinen op fietsafstand. De royale kavels liggen aan slingerende straatjes in deze rustige en gezellige woonbuurt. Er is toch geen mooiere plek om te wonen? Bij een droomlocatie hoort natuurlijk ook een droomhuis. Er zijn nog drie vrije kavels beschikbaar op Veld 2: hier bouw je jouw ideale huis op een toplocatie. 

Bouwnummer 44 heeft een oppervlakte van 550 vierkante meter. Met de mogelijkheid van een tuin rondom je woning profiteer je de hele dag van de zon, maar kun je ook de schaduw opzoeken. Je achtertuin ligt op het zuidoosten. 

Bouwnummer 45 is 475 vierkante meter in oppervlak. Ook op dit perceel is het mogelijk om je achtertuin op het zonnige zuiden aan te leggen. 

Bouwnummer 61 heeft een oppervlakte van 550 vierkante meter. Op dit royale perceel is er voldoende ruimte om op eigen terrein te parkeren. Ook hier geniet je de hele dag van de zon.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een vrije kavel op Woonpark 't Laar?
Neem dan contact op met de makelaar: nieuwbouw@hoekstraenvaneck.nl of bel op 072-201 02 36.

Een nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen: hoe gaat dat in zijn werk?

Een stappenplan van start verkoop tot de oplevering

Een nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen, wat houdt dat precies in? We zetten de verschillende stappen voor je op een rijtje: van de start verkoop tot de oplevering van jouw nieuwe droomhuis.

1. Beginnende interesse
Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwproject van Van Wijnen? Dan kun je je via de website inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierin lees je over de ontwikkelingen van het project. Ook ben je hiermee als eerste op de hoogte van wanneer de verkoop start. 

2. Start verkoop
Zit jouw droomhuis er misschien wel tussen? Kom dan naar de start verkoop. Tijdens het verkoopevenement bij de makelaar of op de projectlocatie kun je de verkoopdocumentatie inzien en je vragen stellen aan de adviseurs van Van Wijnen. Ook kun je je meteen inschrijven voor een van de woningen. Na de start verkoop is alle informatie ook online te vinden op de website.

3. Inschrijving
Vanaf de start verkoop kun je je inschrijven voor de woning. Vul het inschrijfformulier in en lever het in bij de makelaar per mail of op kantoor. Bij projecten waarbij de verkoop online plaatsvindt, kun je je inschrijven door een woondossier op de projectsite aan te maken. Op het inschrijfformulier geef je onder andere de voorkeur van jouw bouwnummer(s) aan.

4. Toewijzing
Nadat de inschrijftermijn is verlopen, kijken Van Wijnen en de projectmakelaar wie er het meest geschikt is voor de woning. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar het voorbehoud van financiering, voorbehoud van de verkoop van de eigen woning en of je al een financiële check hebt gehad bij een hypotheekadviseur. De meest geschikte kandidaat wordt toegewezen op het bouwnummer. Zijn alle geïnteresseerden even geschikt? Dan wordt er geloot om wie de woning toegewezen krijgt.

5. Optie nemen
Zodra de woning aan je is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Tijdens dit gesprek neem je samen de contract- en/of verkoopstukken door en kun je een optie nemen op de woning. Dit betekent dat je de woning als het ware reserveert. De optietermijn duurt enkele weken. Wil je toch niet overgaan tot koop? Dan kun je je tijdens de optietermijn zonder gevolgen nog terugtrekken.

6. Nieuwbouwwoning kopen
Besluit je tot aankoop over te gaan? Dan krijg je van de makelaar een concept  koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Hierin zijn de rechten en plichten van de koper, de verkoper en de aannemer geregeld. Deze documenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond waarop je woning wordt gebouwd. In de aannemingsovereenkomst wordt de bouw en de afbouw van je huis geregeld.

Je koopt de woning vrij op naam: de verkoper betaalt de bijkomende kosten. Denk hierbij aan de notariskosten, makelaarscourtage, standaard sanitair en BTW (21%). 

Kosten die je nog zelf moet betalen zijn: kosten voor de keuken, eventueel meer- en minderwerk, rente over de grond vanaf de start van de bouw en bestrating (met uitzondering van het pad naar de voordeur).

7. Tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst
Wanneer je de koop- en aanneemovereenkomst goed hebt doorgenomen, kom je bij de makelaar op kantoor om te tekenen. Vanaf het tekenmoment heb je nog 7 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kun je zonder gevolgen afzien van de koop. Ook nemen de meeste mensen een financieringsvoorbehoud op in de overeenkomst. Zodra de opschortende voorwaarden zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heb je de financiering rond? Gefeliciteerd! Dan is de koop definitief.

8. Woonconsulent
Bij Van Wijnen krijg je een persoonlijke woonconsulent(e) toegewezen die je het hele traject van de voorbereiding tot de oplevering begeleidt. Met hem of haar bespreek je je individuele wensen en de mogelijkheden van je woning. [Link naar artikel zodra deze akkoord is en online staat]

9. Startbouwbrief
Zodra de opschortende voorwaarden komen te vervallen, versturen we de start bouw brief. Dit betekent dat er een onherroepelijk bouwvergunning is verstrekt, we het SWK Garantiecertificaat hebben ontvangen, de grond in eigendom is en 70 procent van de woningen is verkocht.

10. Grond passeren
Vervolgens wordt de grond jouw eigendom: de grond gaat passeren. Je tekent hiervoor een akte van levering. Indien een financiering plaatsvindt met behulp van een hypotheekgever, teken je ook een hypotheekakte bij de notaris.

11. Start bouw
Dan gaan we starten met de bouw! Bij de start van de bouw hoort natuurlijk ook een start bouw feest, hiervoor word je uitgenodigd door Van Wijnen. De woonconsulent maakt voor jou een prognoseplanning: zo weet je wat je van de bouwplanning kunt verwachten. Hier begint ook de betaling van je woning. De bouw en de betaling is in stappen opgedeeld. Zodra Van Wijnen een stap verder is met de bouw, wordt er een termijn gefactureerd.

12. Kijkmomenten
Wil je een kijkje komen nemen op de bouwplaats? Tijdens het bouwproces kun je enkele keren langskomen. Hiervoor worden er speciale kijkmomenten ingepland. Zo kun je op een veilige manier onder begeleiding de bouwplaats verkennen en betreedt je voor het eerst je nieuwe woning. Naast de kijkmomenten ontvang je een maandelijkse nieuwsbrief met informatie over de voortgang van de bouw en de planning. 

13. Oplevering
Het is dan bijna zover: de oplevering van jouw nieuwe huis. Twee weken voor de oplevering en sleuteloverdracht kun je langskomen om het huis te controleren op onvolkomenheden: de zogeheten voorschouw. De definitieve oplevering is een belangrijk juridisch moment, dus neem vooral een bouwkundig specialist mee die het huis controleert in jouw belang. Is alles in orde? Dan maken we alles gereed voor de overdracht en ontvang je de sleutels. Gefeliciteerd, je bent eigenaar van je nieuwbouwwoning, klussen maar!

Grote interesse voor de informatiemarkt

Informatief en inspirerend. Dat was de informatiemarkt van Woonpark ’t Laar op 28 mei bij het Tij in Julianadorp. Tijdens dit evenement konden geïnteresseerden hun mening geven over de plannen van de nieuwste fase: Veld 3. Op dit veld kun je straks kiezen uit vrije bouwkavels, comfortwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Zo is er voor elk wat wils.

Heb jij interesse in een nieuwbouwwoning op Woonpark 't Laar? Vertel ons hoe jij hier wilt wonen door het woondossier in te vullen. Zo schrijf je je ook gelijk in voor de nieuwsbrief. Handig toch?

Informatiemarkt 28 mei. Hoe wil jij wonen?

Wil jij meepraten over de nieuwe woningen op Woonpark ’t Laar? Kom dan op 28 mei naar de informatiemarkt. We willen graag met je in gesprek over de nieuwe plannen voor de volgende fase. Kom langs en geef je mening over de nieuwe ideeën en het groenplan. Zo kun jij meebeslissen over de toekomst van Woonpark ’t Laar.

Wanneer? 28 mei, van 19.00 tot 21.00 uur
Waar? Het Tij, Eikenhout 324-E in Julianadorp

Facebook

Facebook 't Laar

't Laar

27 januari

Ga jij voor een rijwoning, twee-onder-een-kapwoning of een comfortwoning? ☘️ In de volgende fase van Woonpark 't Laar worden er verschillende woningtypes gebouwd. Liever zelf bouwen? Dat kan: er komen ook twee vrije kavels. Maak nu alvast je Woondossier aan en geef je woonwensen door: www.woonpark-tlaar.nl
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

14 januari

Ook in de winter is het goed toeven op Woonpark 't Laar. In de bosachtige omgeving rond de nieuwe woonwijk kun je heerlijk wandelen. Wil jij ook wonen in een groene woonwijk in misschien wel het mooiste dorp van Nederland? https://woonpark-tlaar.nl/
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

2 januari

Er wordt nog heel hard gewerkt aan Woonpark 't Laar. Helaas is de projectontwikkelaar om verschillende redenen genoodzaakt de start verkoop uit te stellen tot de zomer van 2020. 😢 Je leest alles in de nieuwsbrief: bit.ly/2EI9hrr
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

20 december 2019

Woonpark 't Laar wenst iedereen alvast 🎄fijne feestdagen🎅 en een heel gelukkig 2020! 🥳 Wil jij ook je kerstboom optuigen in het mooiste stukje Julianadorp? Vertel ons hoe jij wil wonen op Woonpark 't Laar en maak een Woondossier aan: bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

4 december 2019

Hoe wil jij wonen op Woonpark 't Laar?🌿 In de volgende fase komen er verschillende soorten woningen. Droom jij van je eigen stek op 't Laar? Maak een woondossier aan en vertel ons hoe jouw droomwoning eruit ziet 🤩 bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

19 november 2019

De 🍂herfst: de ideale tijd voor een lange strandwandeling met daarna een warme chocolademelk. Vanuit Woonpark 't Laar ben je er zo! Ook wonen in misschien wel het mooiste stukje Nederland? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte: bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

6 november 2019

Wil je nooit wat missen van Woonpark 't Laar? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Zo hoor jij het laatste nieuws als eerste: bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

11 oktober 2019

Zelf je ideale huis bouwen? Het kan op Woonpark 't Laar. Kies bijvoorbeeld voor kavel 61, waar je alle ruimte hebt om de vrijstaande woning van je dromen te (laten) bouwen. Stuur jij liever zelf de aannemer aan? 👷‍♀️👷‍♂️ Kijk dan eens op bit.ly/laar_kavels
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

26 september 2019

Heb je gisteren de nieuwsbrief gemist? Geen zorgen, je kunt hem hier nog teruglezen: bit.ly/laar_nieuwsbrief
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

13 september 2019

Strak en modern of liever een klassiek ontwerp? Met een vrije kavel beslis je zelf hoe je droompaleis eruit komt te zien. 🙌 Trek jij ook liever je eigen plan? Er zijn nog twee kavels beschikbaar op Woonpark 't Laar: bit.ly/kavels_laar_funda
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

3 september 2019

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe plannen voor 't Laar. Wil jij straks ook als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief: bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

5 augustus 2019

Heb jij al een woondossier gemaakt? Een woondossier is dé manier om aan te geven wat jouw woonwensen zijn en je blijft gelijk op de hoogte door de nieuwsbrief. bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

19 juli 2019

🏗 De fundering is gelegd! De eerste foto is gemaakt tijdens de start bouw in mei en de tweede is twee weken geleden gemaakt. Zoek de verschillen. 🧐 www.woonpark-tlaar.nl
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

16 juli 2019

Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van het derde veld. Hoe zou jij hier willen wonen? Maak een woondossier aan en laat het ons weten! bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

9 juli 2019

Begin jij je dag graag met een rondje hardlopen? In het groen rondom Woonpark 't Laar kun je je hart ophalen. 👟 Dit najaar start de verkoop van de nieuwe woningen. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de nieuwbrief: bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

3 juli 2019

Heb jij belangstelling voor Veld 3 op Woonpark 't Laar in Julianadorp? Vertel ons jouw woonwensen door het Woondossier in te vullen. Op die manier blijf je ook gelijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Handig toch? Meld je hier aan: www.woonpark-tlaar.nl/belangstelling/
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

25 juni 2019

Elke dag een vakantiegevoel op Woonpark 't Laar, lijkt jou dat ook wel wat?🙌 Later dit jaar gaan de nieuwe woningen in verkoop. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte: bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

17 juni 2019

De zomer is gearriveerd! En waar geniet je nou beter van de zon dan in Julianadorp? 😄 Vanaf Woonpark 't Laar fiets je eenvoudig naar het strand om optimaal te genieten van het aantal zonuren. ☀️ Meer weten?
Facebook 't Laar
Facebook 't Laar

't Laar

12 juni 2019

Ben jij ook zo benieuwd hoe de plannen voor veld 3 eruit komen te zien?🤩 Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws! bit.ly/nieuwsbrief_laar
Facebook 't Laar

Belangstelling

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op Woonpark ’t Laar?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan