Veelgestelde
vragen

Woonpark 't Laar - midden in de natuur

Het kopen van een kavel of woning:

De koop komt tot stand door het tekenen van de koop (- en aanneem) overeenkomst. Zodra alle opschortende en ontbindende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van de grond passeren bij de notaris.

De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond en de aanneemovereenkomst regelt de opdracht aan de aannemer die de woning realiseert.

V.O.N. betekent vrij op naam. Dat wil zeggen dat in de koopsom alle kosten zijn inbegrepen die nodig zijn om de woning te verwerven. Met uitzondering van de rente over de vervallen termijnen. Bekijk de prijslijst om te zien wat er wel en niet onder vrij op naam valt.

De bedenktijd is één kalenderweek, dus 7 dagen. Daarnaast is er een voorbehoud van financiering. Je krijgt 2 maanden de tijd om de financiering te regelen.

Nee, een optie geeft je een periode de tijd om te overwegen of je de woning wilt kopen. Tijdens deze periode kan de woning niet in optie gegeven worden aan andere belangstellenden.

Bij het kopen van een kavel moet je rekening houden met bijkomende kosten, zie hiervoor de verkoopinformatie. De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, tuinaanleg, keuken, bestrating, inrichting, aansluiting CAI en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.

Als de kavel bouwrijp is, dan kan de kavel worden geleverd. Indien het gaat om projectmatig bouwen, dan kan de kavel binnen drie maanden voor de start bouw geleverd worden.

Service

Zodra de aannemingsovereenkomst getekend is, wordt deze verzonden naar de afdeling Kopersbegeleiding van Van Wijnen. Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, wordt er een kopersbegeleider toegewezen aan het project. Gedurende de hele bouwperiode en onderhoudsperiode (tot 3 maand na de oplevering van de woning) is hij of zij jouw aanspreekpunt. Voordat er een kopersbegeleider is aangewezen kun je met vragen terecht bij de projectmakelaar of de afdeling Verkoop van Van Wijnen.

Hiervoor geldt de SWK-overeenkomst. Je hebt zes jaar garantie op de woning. Voor sommige onderdelen is deze garantie korter. Je kunt hier alles over lezen in het SWK-boekje, verkrijgbaar bij de makelaar of via de website van SWK.

SWK staat voor Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

Je woning heeft een SWK-garantie. Gaat de aannemer failliet tijdens de bouw? Dan wordt de woning afgebouwd door SWK.

Van Wijnen kan je hierbij helpen door de projectmakelaar in te zetten. De projectmakelaar bepaalt samen met jou een verkoopstrategie voor een succesvolle verkoop van je huidige woning.

Tot drie maanden na de oplevering (dit is de onderhoudsperiode van de woning) kun je jouw klachten melden bij de kopersbegeleiding. Zij behandelen de klacht en zorgen ervoor dat de klacht bij de juiste persoon terechtkomt voor de afhandeling ervan. Na deze drie maanden kun je klachten melden bij de Servicedesk van Van Wijnen.

Contact, informatie en downloads

Van Wijnen is de ontwikkelaar en bouwer van woningen op Woonpark ’t Laar in Julianadorp. Ook de verkoop van vrije kavels gaat via Van Wijnen.

Tijdens de verkoopperiode kun je contact opnemen met de projectmakelaar. Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst is getekend, krijg je een kopersbegeleider vanuit Van Wijnen toegewezen. Hij of zij neemt contact met je op. Maar natuurlijk mag je ook zelf contact opnemen.

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via de website. We houden je dan met nieuwsbrieven op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en het actuele aanbod.

Zodra het project in verkoop gaat zijn er brochures beschikbaar in je persoonlijke woondossier. Ook kun je een brochure verkrijgen bij de projectmakelaar.

Woonpark ’t Laar heeft een eigen Facebookpagina. Like de pagina en blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratie tips en nog veel meer.

Omgeving en locatie

De omgeving van de woning wordt ingericht en ontworpen door de gemeente. Hieronder valt het aanleggen van openbaar groen, bestrating, trottoirs en openbare verlichting.

Ja, er zijn diverse basisscholen op loop- en fietsafstand vanaf Woonpark ’t Laar.

Er zijn veel sportvoorzieningen in Julianadorp. Denk onder meer aan een voetbalvereniging, fitnesscentrum, karateschool, golfclub en ijsbaan.

Ja, Woonpark t Laar is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Tussen Julianadorp en Den Helder rijdt elk kwartier een bus. De bushalte is op korte loopafstand vanaf Woonpark ’t Laar.

Op woonpark ’t Laar woon je met alle voorzieningen van Julianadorp vlakbij. Voor de dagelijks boodschappen zijn er het overdekte winkelcentrum Dorperweerth en het nieuwe winkelcentrum De Riepel met ruime parkeermogelijkheden.

De gemeente onderhoudt het openbaar groen. Heb je hier vragen of opmerkingen over? Dan kun je contact opnemen met de betreffende gemeente.

Persoonlijk woondossier

Met een persoonlijk woondossier kun je online meer informatie bekijken over Woonpark ’t Laar, waaronder een brochure en prijslijst. Ook kun je je digitaal inschrijven voor een woning. Het is dus niet meer nodig om een papieren formulier in te vullen en op te sturen.

Registratie gaat via de website van Woonpark ‘t Laar. Klik op de loginknop en meld je aan. Of klik op belangstelling en vul je gegevens in. Je ontvangt daarna per e-mail een uitnodiging om je aan te melden voor het persoonlijk woondossier.

Inschrijven duurt slechts een paar minuten. Weinig tijd? Je hoeft de inschrijving niet in één keer te voltooien. Je kunt op een later moment weer inloggen en verder gaan waar je de vorige keer bent gebleven.

Ja, na het inschrijven ontvang je een automatische bevestiging per e-mail.

Om je beter te leren kennen, stellen we je bij de eerste keer inloggen een aantal vragen over jouw persoonlijke situatie en huidige huishouden.

Jouw gegevens worden zorgvuldig bewaard door Van Wijnen en de projectmakelaar. Met jouw gegevens kunnen wij je beter begeleiden en helpen om je woonwensen te verwezenlijken op Woonpark ’t Laar in Julianadorp. Je gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden en niet gedeeld met derden.

Schrijf je online in via het persoonlijk woondossier. Dit doe je snel en eenvoudig via een computer, smartphone of tablet. Door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren en je beter ondersteunen.

Inschrijven is alleen digitaal mogelijk via het persoonlijk woondossier.

De projectmakelaar helpt je graag verder. Neem contact op.

Belangstelling

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op Woonpark ’t Laar?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan